Veelgestelde vragen over floaten
Vóór het floaten en algemene vragen
Hoe verloopt een floatsessie?
Na binnenkomst krijg je een uitgebreide uitleg over het verloop van de floatsessie. Wij zullen je in de floatroom laten zien waar alles zich bevindt en hoe alles werkt. Je krijgt oordopjes en spoelt jezelf af onder de douche. Hierna kun je in de floatcabine stappen. Zowel de deur als het licht kun je zelf regelen. Je gaat rustig zitten waarna je kunt liggen en jij bepaalt jouw perfecte floathouding. Zorg dat je ademhaling rustig wordt en geef jezelf over aan de ultieme ontspanning van het floaten. Na het floaten stap je onder de douche met onze Treatments producten.
Hoelang duurt een
floatsessie?
Floatarrangement
Wij bieden een 60 minuten floatarrangement aan. Dit arrangement laat je +30 minuten langer gebruik maken van de ruimte. Hierdoor duurt de totale sessie maximaal 90 minuten. De overige tijd kun je gebruiken om je na het floaten heerlijk in te smeren met onze Treatments body oil of bodylotion of om te genieten van een kopje verse thee of fruitwater in de relaxfauteuil.
Basic float
Deze sessies worden alleen aangeboden elke dinsdagochtend en maken geen onderdeel uit van een arrangement. Dat wil zeggen dat je hierbij jouw eigen handdoek(en) meebrengt en er geen kopje verse thee of fruitwater zal worden geschonken. Jouw floatsessie duurt met de basic float 30 minuten.

Wat neem ik mee als ik kom floaten?
Als je komt floaten hoef je niet veel zelf mee te nemen.
Badkleding is niet per sé nodig.
Wij hebben voor jou gezorgd voor: badslippers (je mag ook eigen slippers meenemen), oordopjes, handdoeken (uitgezonderd de basic float), shampoo, douchefoam, föhn. Een kam of borstel meenemen is natuurlijk wel handig. Heb je lenzen? Neem dan je lenzendoosje en vloeistof mee.
Heb je geboekt voor de basic float en heb je geen eigen handdoeken mee? Geen probleem, deze kun je bij ons huren voor 2,50 euro per set.
Hoe oud moet je zijn om te floaten?
Wij hanteren voor het floaten een minimale leeftijd van 18 jaar.
LET OP:
Wanneer mag ik niet floaten?
- Indien je nog niet genezen/geheelde grote wonden/huidbeschadigingen hebt, b.v. na een operatie.
- Indien je op de floatdag je menstruatieperiode hebt of zult krijgen.
- Indien er alcohol en/of drugs is gebruikt voorafgaand aan de floating. Dit is eveneens voor jouw eigen veiligheid.
- Indien er bekendheid is met epilepsie.
Tijdens de floatsessie
Is badkleding verplicht?
Je kunt zonder badkleding floaten. Je hebt de float room immers voor jezelf privé. Uiteraard staat het je vrij om toch in badkleding te floaten.

Wordt de cabine volledig gesloten?
Je bedient zelf de deur, en kunt ervoor kiezen om deze gesloten dan wel open te houden. Zie hieronder voor meer informatie.
Waarom zou ik de deur dicht doen als ik deze ook open kan laten? Door het sluiten van de deur krijg je een zo prikkelvrij-mogelijke omgeving, dat is de IDEALE floatsessie. Daarnaast zorgt het openstaan van de deur voor condensatie en het sneller afkoelen van het bovenlichaam wat deels boven water ligt. Voel je vrij om te doen waar jij je goed bij voelt en je kunt de klep ook altijd een klein beetje open laten staan.
Ik vind het een eng idee om in de donker te floaten!
Ook hiervoor geldt hoe minder prikkels je ervaart des te beter. Er bevindt zich in de cabine een schakelaar voor de bediening van het licht. Hiermee kun je zelf regelen of je met of zonder licht wilt floaten.
Als ik float kan ik het dan ook koud krijgen?
Als de deur geopend blijft zal de temperatuur wat sneller dalen. Een deel van je lichaam is boven waterniveau. Het water zelf wordt door continue verwarming op een stabiel niveau gehouden.
Wat als ik in slaap val? Kan ik dan verdrinken?
Je hoeft hier niet bang voor te zijn. Sommige mensen vallen zeker wel eens in slaap als ze tijdens het floaten helemaal ontspannen. Doordat het water een zeer hoog zoutgehalte heeft, blijf je juist drijven. Er gaan geen signalen naar je hersenen dat je je moet omdraaien. Dit gebeurt wel automatisch als je bv op een bed slaapt.
Zou ik kunnen floaten als ik last heb van claustrofobie?
Veel klanten vragen ons hoe het zit met de deur van de floatcabine. Of deze ook open kan blijven of dat deze dicht MOET. Het verlossende antwoord: de bediening van de deur heb je volledig in eigen beheer. Je kunt de deur op elk hoogteniveau zetten. Hetgeen waar jij je het meest prettig bij voelt. Uit ervaring is gebleken dat veel mensen (ook met claustrofobie) naar mate ze vaker in de float zijn geweest de deur uiteindelijk zelf dicht doen.
Wat als ik water in mijn ogen krijg?
Het is vervelend als er water in de ogen komt. Dit kan gaan prikken. Om die reden hebben wij in de floatcabine altijd een klein handdoekje hangen.
Hoe vaak mag je floaten?
Je mag floaten zo vaak je zelf wilt. Hoe vaker je hebt gefloat des te gemakkelijker je je kunt overgeven en kunt ontspannen. Hierdoor zul je na verloop merken dat deze ontspanning langer in je lichaam aanwezig blijft. Veel mensen vinden het fijn om elke 3 weken te floaten. Natuurlijk zijn er altijd mensen die dit vaker doen en mensen die minder regelmatig floaten.
Hygiëne en gezondheid
Hoe wordt het badwater gereinigd?
Ook wij hechten veel waarde aan een goede hygiëne.
Waterzuivering: Na iedere floatsessie wordt de volledige badinhoud gedurende 20 minuten langs een speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem geleid en gesteriliseerd. Tijdens dit reinigingsproces zorgen krachtige pompen ervoor dat de volledige inhoud van het bad diep gefilterd en gezuiverd wordt. Door de toepassing van waterstofperoxide in combinatie met UV-licht kunnen er geen bacteriën overleven. Daarnaast wordt het badwater gemonitord op zaken zoals algehele kwaliteit, zoutgehalte, PH-waarde, waterstofperoxide en de temperatuur. Hiervoor komt, naast onze eigen metingen, ook maandelijks het laboratorium langs.
Kan ik ziek worden van iemand voor mij heeft gefloat?
Het risico tot het oplopen van een infectie is in een zwembad vele malen groter. Het badwater wordt bij ons gedurende elke 75 minuten op bovengenoemde wijze gezuiverd. Ook zonder dat er een floater in is geweest én gedurende de gehele nacht. Hierdoor is het optimaal op peil.
Hoe zit het met kleine wondjes en scheren?
Door het zout kan er bij sneetjes of schraalheid een prikkende huid ontstaan tijdens het floaten. Wel raden we je aan om zeker 24 uur tevoren je niet te scheren.
Mag ik floaten als ik zwanger ben?
Ja, floaten is uitermate geschikt tijdens de zwangerschap. Door de gewichtloosheid kan het lichaam goed ontspannen. Het kan een positief effect hebben op ‘ harde buiken’ .We raden floaten niet aan richting de laatste maand van de zwangerschap.
Mag ik floaten als ik menstrueer?
Nee, floaten is dan bij ons niet toegestaan vanwege de risico’s en vanuit hygiënische overwegingen.
Mag ik met net geverfd haar wel floaten?
Als je gaat floaten mag je haar niet meer afgeven. Dit wil zeggen dat je haar niet meer mag afgeven wanneer je je haar droog maakt met een handdoek.
Mag ik floaten als ik medicatie gebruik?
Als je wilt floaten terwijl je medicijnen gebruikt en/of onder behandeling van een arts bent dan is het verstandig voor jouw veiligheid dit te overleggen met je arts. Het floaten kan namelijk van invloed zijn op de werking van medicijnen.
In bad rimpelt mijn huid. Gebeurt dat hier ook?
Zeker niet. Doordat er een hoog gehalte Epsomzout in het bad zit wordt je huid niet gerimpeld. Eerder zal de huid heerlijk zacht aanvoelen. Daarnaast is het PH-gehalte van het bad bijna gelijk aan de zuurgraad van de huid.