Wat is floaten?

Een unieke manier om jouw lichaam volledig te laten ontspannen.

Zweven op het water
Je zult drijven in een bad met verwarmd water voorzien van een hoge concentratie Epsom zout (zuiver magnesiumsulfaat), je lichaam wordt gewichtloos.

Prikkelarme omgeving
Vanwege verminderde externe prikkels krijgen lichaam en geest de ruimte om te herstellen. Hierdoor ondervindt je de positieve effecten van het floaten welke uit onderzoeken zijn gebleken. Als je zoveel mogelijk prikkels wilt wegnemen (de ultieme float) doe dan het licht uit en sluit de cabine door middel van de deur. Dit hoeft niet per sé, dus wanneer je dit niet fijn vindt laat je de deur open. Dit is mogelijk op elke willekeurige stand.

De gewichtloosheid, warmte en rust zorgen ervoor dat het lichaam ontspant terwijl de bloeddoorstroming verbetert, de ademhaling en het hartritme vertragen als ook de bloeddruk en de hersenfrequentie dalen. Het voelt vaak alsof je droomt terwijl je wakker bent. Het lichaam krijgt de kans om zijn natuurlijke balans, waarin alle delen en systemen met elkaar samenwerken, te hervinden. Je merkt na afloop direct het resultaat!

Ontspannen kun je leren
Veel mensen vinden het lastig tijdens de eerste keer floaten goed te kunnen ontspannen. Bij een 2e of 3e keer floaten is zowel lichaam als geest eerder gewend aan de omgeving waardoor je sneller tot een diepere staat van ontspanning zult komen.

Naast deze fijne vorm van ontspanning neem je ook nog een van de belangrijkste mineralen op voor optimale prestaties: magnesium. 

Wil jij meer informatie over de voordelen van het floaten? Dan kun je naar deze pagina gaan.
Heb jij interesse en wil jij bij ons een floating arrangement boeken? Vul dan dit formulier in.
Heb je nog meer vragen over het floaten? Bekijk dan onze veelgestelde vragen. Wie weet zit jouw vraag hier ook bij.