Body Coach

Slim Factory beschikt ook over een Body Coach, ook wel trilplaat genoemd. Met oefeningen op de Bodycoach bereik je 100% van de spiergroepen zonder dat je zelf veel inspanning levert. Bij de normale trainingsmethoden is dit slechts 60% tot 80%. Dit is ook een goede ondersteuning naast het gebruik van de Slimcab of de Vacu Relax met maximaal resultaat. Het zorgt voor extra afvloeiing van afvalstoffen en werkt optimaal tegen sinaasappelhuid.

Hoe werkt de Body Coach?
De mechanische trillingen van de trilplaat worden overgezet op je lichaam. Door de prikkels, die kunnen oplopen tot 60 per seconde, span je jouw spieren onbewust en automatisch aan: dit is het 'rek-reflex'.  Zodra de trillingen stoppen, ontspannen je spieren zich en kan je lichaam rusten. Door deze oefeningen telkens weer te herhalen, past jouw lichaam zich aan.

Jouw prestaties verbeteren. Via verschillende houdingen train je met de Body Coach nagenoeg elke spier in je lichaam.

VOORDELEN VAN DE BODY COACH

 • Met de Body Coach heb je 80% minder tijd nodig dan bij een traditioneel trainingsprogramma
 • Train je driemaal per week ongeveer 20 minuten op de Body Coach, met tot 30% beter resultaat.
 • De Body Coach staat garant voor een snelle, effectieve en eenvoudige training zonder extra belasting.
 • Kost weinig tijd per keer sporten, dus er blijft in jouw drukke programma dus nog tijd over voor andere leuke dingen.
 • Naast fysieke werking, word je er ook mentaal beter van. Tijdens de training komt het gelukshormoon serotonine vrij. Hierdoor voel je je opgewekt en sterk.

Voor wie (niet)
Bijna iedereen kan de Body Coach gebruiken: mannen, vrouwen, senioren, kinderen (vanaf 12 jaar), geoefende sporters, vrouwen in de menopauze, mensen met gezondheidsproblemen, revaliderende patiënten e.a.. Ook wie niet graag sport of een slechte conditie heeft, vindt in de Body Coach een geschikte trainingspartner; de oefeningen kunnen worden aangepast aan jouw fysieke conditie.

De Body Coach is niet geschikt voor zwangere vrouwen, patiënten met cardiovasculaire klachten of verse wonden als gevolg van een operatie of ongeval en mensen met een tumor, pacemaker of implantaten.

 

Crosstrainers

Slim Factory heeft enkele crosstrainers klaar staan voor jou. Een crosstrainer is een cardio apparaat waarop je staat, de hendels vasthoudt en een soort loopbeweging maakt. Deze loopbeweging wordt ondersteund door de voetstukken die steeds ronddraaien. Daarnaast ondersteun je de beweging met nog extra door met je armen de hendels heen en weer te bewegen. Op deze manier train je dus het gehele lichaam.

VOORDELEN VAN DE CROSSTRAINER

 • Je verbrandt veel calorieën met een crosstrainer
 • Je traint jouw gehele lichaam
 • De crosstrainer is gemakkelijk in gebruik
 • Weinig belasting van je gewrichten
 • Geschikt voor iedereen
 1. Je verbrandt veel calorieën met een crosstrainer

Het eerste voordeel is dat je met een crosstrainer jouw gehele lichaam in beweging brengt. Niet alleen jouw armen of alleen de benen worden aan het werk gezet. Maar jouw gehele lichaam. Jouw benen, armen, rug, buikspieren moeten allemaal in beweging komen om het apparaat aan de praat te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je ook veel calorieën verbrandt. Ga maar na, jouw lichaam heeft energie nodig om iedere spier aan te sturen. Daarnaast heeft jouw lichaam ook weer calorieën nodig om jouw spieren weer te herstellen na de training. Met een crosstrainer verbrandt je gemiddeld ongeveer 700 calorieën per uur als je op een redelijk tempo bezig bent. 

 1. Je traint jouw gehele lichaam.

Zoals hierboven eigenlijk ook al een beetje verklapt, gebruik je jouw gehele lichaam om het apparaat in beweging te krijgen. Hoewel je ervoor kunt kiezen om jouw armen te laten rusten is het in ieder geval mogelijk om jouw hele lichaam te trainen met dit apparaat. Zoals eerder genoemd zal je jouw beenspieren nodig hebben aan de onderkant om de crosstrainer in beweging te krijgen. Zowel jouw onderbenen als jouw bovenbenen heb je nodig. Verder heb je jouw armen en rugspieren nodig om de hendels heen en weer te bewegen. En als laatste heb je jouw buikspieren nodig om in evenwicht te blijven op het apparaat.

 1. Een crosstrainer is gemakkelijk in gebruik

Hoewel het apparaat er misschien moeilijk uitziet als je er nog nooit op hebt gestaan is het eigenlijk heel gemakkelijk in gebruik. Je gaat op de voetsteunen staan, je pakt de hendels vast en begint de hendels heen en weer te bewegen. Jouw voeten kunnen de beweging daarna ondersteunen. Mocht je het niveau niet moeilijk genoeg vinden dan kun je deze nog wat omhoog doen. Maar zoals je ziet is het vrij gemakkelijk in gebruik. Natuurlijk kun je bij de meeste crosstrainers nog speciale programma’s instaleren, maar in de basis is het staan en aan de hendels trekken.

 1. Jouw gewrichten worden weinig belast door een crosstrainer

Een bijkomend voordeel van de crosstrainer is dat het een minimale belasting is voor jouw gewrichten. De beweging is rond en wordt ondersteund door de voetsteunen. Hoewel je tijdens bijvoorbeeld hardlopen iedere stap een klap krijgt om jouw knie door de inpakt van het neerkomen, heb je dat bij een crosstrainer niet. Dus mocht je slechte gewrichten hebben dan is een crosstrainer een ideale oplossing om toch te gaan sporten.

Geschikt voor iedereen

Verder is een ander voordeel weer dat een crosstrainer voor iedereen handig kan zijn. Je hoeft niet heel veel na te denken bij de oefening en daarnaast zitten er ook geen tactieken achter het trainen met een crosstrainer (dit kan wel door middel van de verschillende trainingsprogramma’s). Verder maakt het ook niet uit hoe zwaar je bent. Iedereen kan op een crosstrainer aan de gang. Of je nou jouw uithoudingsvermogen wilt vergroten, extra calorieën wilt verbranden of gewoon lekker in beweging wilt komen.