De Thermo-Fysische-Methode: SlimCab

Doelgerichte bewegingen, welke liggend in een comfortabele, doorzichtige, tot ± 40°C verwarmde cabine uitgevoerd worden. De uit Zwitserland afkomstige methode bestaat ruim 30 jaar en is bewezen effectief.

In de SlimCab beweeg je aan de hand van jouw figuuranalyse en bodyscan op voor jou afgestemde oefeningen voor spierversteviging en figuurcorrectie. Gebruikmakend van de hand- en voetlussen met elastiek tijdens de oefeningen, val je effectief af op de door jou gewenste plaatsen. Met minimale inspanningen en dankzij de warmte kunnen er maximale resultaten worden behaald.

Tijdens deze oefeningen wordt er gebruik gemaakt van weerstanden op hand- en voethoogte. De oefeningen worden voornamelijk liggend uitgevoerd waardoor je rug en gewrichten worden ontlast, daarnaast bekijken we hoe we de oefeningen op jou persoonlijk kunnen afstemmen. De warmte voorkomt spierpijn en geeft een aangenaam, ontspannen gevoel. Het hoofd houdt men koel, aangezien deze buiten de cabine ligt. 

Al na enkele behandelingen wordt duidelijker dat het oefenen in de warmte de beoefenaar sterker, soepeler en fitter maakt. De programma's waarmee je de oefeningen doet worden regelmatig bijgesteld aan de hand van jouw vorderingen en wensen.  Het programma kan worden aangepast aan individuele wensen, mogelijkheden en beperkingen en is niet leeftijdsafhankelijk. Iedereen met een redelijk goede gezondheid kan het programma volgen.

Voordelen en resultaten

Uniek is dat er in deze cabines naast de standaard warmtebron, infraroodlampen aanwezig zijn. Uw spieren zijn hierdoor sneller opgewarmd en het zorgt voor een betere doorbloeding, snellere verwerking van afvalstoffen en dus een betere en lokale vetverbranding, waardoor je snel je figuur verbetert. Het is bewezen effectief. Door deze aangename warmte maakt het lichaam minder melkzuur aan. Hierdoor heeft u minder spierpijn na het sporten.

  • Snel en effectief plaatselijk of algeheel afslanken door enorm energieverbruik
  • Sterke verbetering van stofwisseling, afweersysteem en de doorbloeding van lichaam en huid
  • Enorme conditieverbetering, juist ook voor senioren, verlichting van veel reumatische en gewrichtsklachten
  • Zeer positieve effecten op bijvoorbeeld stress, hoofdpijn en slaapstoornissen
  • Vlotte vermindering van cellulite

Onze professionele coaches maken een trainingsschema op maat, gericht op jouw lichaam, wensen, conditie en mogelijke bewegingsbeperkingen.

Ben je benieuwd naar wat Slim Factory voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een gratis intake en advies. Dat verplicht je tot niets!

Hoe snel het eerste resultaat?

Snel! Onze ervaring leert dat de eerste resultaten al binnen een maand trainen zichtbaar, merkbaar en voelbaar zijn!
Bewegen in warmte is goed voor de doorbloeding en zorgt voor flexibiliteit. Het stimuleert de vetverbranding, je hebt dus sneller resultaat.

Sporten in een warmtecabine is fijn voor de spieren en heeft een reinigende werking. Boven alles is het heerlijk ontspannend! Of je nou wil shapen, sterker worden of wil afvallen.

Het after-burn effect

Na de bewegingssessie gaat de calorieverbranding nog een tijdje door. Dit is het zogenaamde after-burn effect, de periode van stofwisseling in rust. Om dit effect te behouden is het belangrijk om bij voorkeur minstens twee keer per week de bewegingen in de TFM-cabine uit te voeren. Ook erg belangrijk is het om elke dag minstens 1,5 tot 2 liter water te drinken. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.

Er wordt tussentijds gemeten om de resultaten nauwkeurig bij te houden zodat we waar nodig bij kunnen sturen in het programma.


Heb je een bewegingsbeperking?

Geen probleem. Wij kunnen een volledig trainingsschema op maat voor je samenstellen waarbij we rekening houden met jouw beperking en eventueel volledig te ontzien. Omdat je de oefeningen liggend uitvoert, belast je sowieso je rug en gewrichten minimaal.

Rugklachten?

Je krijgt een aangepast bewegingsschema waarbij je rug wordt ontzien. Je zult ervaren dat na enkele weken je buikspieren sterker worden en dat je houding en je doorbloeding verbeteren. De kans is zelfs groot dat je klachten afnemen. Dit gebeurt met enige regelmaat bij onze klanten. 

Fibromyalgie?

Juist! Doordat je beweegt in infraroodwarmte, help je je spieren een handje mee. Je voert de oefeningen liggend uit, waardoor je spieren en gewrichten ontlast worden. Je bewegingsschema wordt volledig afgestemd op jouw beperkingen. De ervaring leert dat mensen met fibromyalgie maar ook reumatische klachten zoals nek- rug- knie- of andere gewrichtsklachten, zich erg plezierig voelen bij deze manier van bewegen. Bewegen is belangrijk bij deze klachten, je conditie verbetert, mogelijk neemt je gewicht af, je eet gezonder, je spieren worden sterker, kortom je voelt je snel fitter.

De warmtecabine is zeer geschikt voor mensen met gewrichtsklachten, reuma, artrose, artritis en fibromyalgie, de warmte voorkomt spierpijn en je kan je gewrichten ontlasten omdat je de oefeningen vooral liggend uitvoert.

Tijdens zwangerschap

Tot dat jij dat wilt en jij je lekker voelt tijdens de oefeningen kun je bij ons sporten in de cabines. Ook tijdens de zwangerschap is het belangrijk te blijven bewegen. Dit komt ten goede voor lichaam en geest. Uiteraard is het in deze periode belangrijk jezelf te richten op gezond en evenwichtig eten, uiteraard ligt de focus NIET op afname van het gewicht. We passen wel je bewegingsschema aan om je buik en bekken te ontzien evenals de temperatuur in de cabine die anders zal worden ingesteld..

Na je bevalling

Wanneer je je goed voelt, mag je zes weken na de bevalling starten met de bewegingstherapie. Je krijgt een aangepast schema. Je figuur zal snel in centimeters afnemen daar waar nodig. Geef je borstvoeding, dan ligt er geen aandacht op afname van het gewicht. De afvalstoffen die vrijkomen bij het afvallen, komen ook terecht in de borstvoeding en zijn niet goed voor je pasgeboren kindje. Maar, ook al vindt er geen gewichtsafname plaats, de methode werkt verbluffend om snel terug in shape te komen. Het is vooral belangrijk gezond en evenwichtig te eten. Wanneer je met de borstvoeding stopt, kun je aan de slag met je voeding meer gericht op de afname van het gewicht. De eerste stap kun je al snel zetten dus!