Gezond eten en drinken is belangrijk!

Als je drinkt en eet haalt jouw lichaam hieruit verschillende voedingsstoffen. Wat je eet (en drinkt) speelt een rol hierbij, want bij gezonde voeding krijg je voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om te groeien. Gezonde voedingsstoffen voorkomen ook dat je bepaalde ziektes krijgt, zoals suikerziekte. Daarnaast blijf je door gezonde voeding makkelijker op een gezond gewicht.

Hoe weet ik wat gezond eten en drinken is?

Een te gebruiken hulpmiddel om gezond te eten is de Schijf van Vijf van het voedingscentrum. Hierin staat precies wat goed is voor jouw leeftijd en gewicht. Probeer tijdens iedere maaltijd iets uit de Schijf van Vijf te eten.
Ongezond eten zijn vette en zoeten etenswaren en dranken. In deze producten zitten veel suikers en energie (calorieën), maar weinig voedingsstoffen. Denk aan frisdranken, energiedranken en chocolade of snoep.

Andere tips om gezond te eten en drinken

  • Eet zoveel mogelijk verschillende producten. Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen.
  • Eet iedere dag groente en fruit.
  • Eet weinig verzadigd vet. Verzadigd vet zit veel in dierlijke producten, zoals kaas, worst, vet vlees en volle melkproducten.
  • Drink genoeg: ongeveer anderhalve liter vocht per dag.
  • Drink zo weinig mogelijk fris-, yoghurt- of energiedranken. Daar zit vaak veel suiker in.

Tips om regelmatig en goed te eten en drinken

Niet alleen wát je eet is belangrijk. Ook wanneer je eet is belangrijk.

  • Ontbijt altijd.
  • Eet zoveel mogelijk op vaste tijdstippen.
  • Sla geen maaltijd over: neem ontbijt, lunch en avondeten.
  • Eet 1 tot 4 keer per dag iets gezonds tussen de maaltijden door.

Het bovenstaande is het allerbelangrijkste: een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Onze klanten die bewegen met onze sportprogramma's zijn vaak al bewust aan de slag gegaan met hun lichaam op gebied van beweging. Zij  willen graag beter in hun vel zitten. Omdat men soms op voedingsgebied iets extra's wil doen buiten het advies van het voedingscentrum kan je bij ons ook terecht voor aanvullende maaltijdshakes Diet van Orangefit. 


De shakes van Orangefit bevatten veel meer vezels dan andere maaltijdvervangers én zijn zonder toegevoegde suikers. Dit maakt ze meer verantwoord. Hier vind je meer informatie over onze maaltijdvervangers.

Omdat wij alleen voor het allerbeste willen gaan -> Orangefit is nr.1 getest door de Consumentenbond.