Massages

Wees lief voor jezelf en je lichaam, trakteer jezelf op een hoognodige massage.

Massage is al zo oud als de mensheid bestaat. We masseren automatisch al als we over een pijnlijke plek wrijven. Het is misschien wel de oudste vorm van medische behandeling en dat geeft het belang al aan. Een massage is verder een uitstekende manier om je lichaam en geest volledig te ontspannen en even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Weldadig en verfrissend, zowel fysiek als psychisch. Een massage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en verminderen. Door spierontspanning, verbetering van de lichaamsdoorbloeding, betere afvoer van afvalstoffen en betere aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar onze cellen. En door je lijf te laten masseren verbetert ook nog eens jouw hormoonhuishouding en bloeddruk.

Massage is een oude natuurlijke geneeswijze en is een geliefde methode om pijn te bestrijden en de spieren te ontspannen. Massages zijn in onze drukke maatschappij een aanrader. Het heeft zowel lichamelijk als geestelijk een positieve invloed.
Zeg nou zelf: dit zou je jezelf toch iedere maand moeten gunnen? Je werkt er hard genoeg voor. Tijd voor me-time.
Ga naar behandelingen en prijzen

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress.

De massage wordt uitgevoerd met strijken, wrijven, kloppen en kneden. De ademhaling wordt dieper, de spieren en pezen soepeler, het lichaam beter doorbloedt en er komt rust in het hoofd. Na de massage zitten mensen beter in hun vel.
We bieden deze massages aan voor 30 en 60 minuten.
Bij de 30-minuten massage ligt de aandacht vooral op boven- en onderrug, schouders. 
Bij de 60-minuten massage ligt de aandacht op zowel de boven- en onderrug, schouders als ook op de benen, armen en indien gewenst op voeten of gezicht.

Lomi Hapi zwangerschapsmassage

Dit is een Hawaiiaanse massage, afgeleid van de Lomi Lomi. Er zit een volledige heilige filosofie achter die van generatie op generatie wordt door gegeven. Bij de Lomi Hapai ligt de aanstaande mama zo comfortabel mogelijk in de zijligging op de massagetafel ondersteund door handdoekrollen. De massage zal bestaan uit strijkende bewegingen waarbij het continue contact belangrijk is. We zorgen er eerst voor dat de spanning uit het lichaam weg gaat, en daarna volgt de massage gericht op doelen zoals verlichting bieden bij pijn in de onderrug en extra aandacht voor schouders, benen en rug.

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van de onderarmen en de handen. Het is een ritmische, liefdevolle en omvattende massage die de golvende en vloeiende bewegingen van een oceaan symboliseren. Het lijkt op een ritmische dans over het lichaam. 

De massage wordt gegeven vanaf 12 weken zwangerschap.

Een leuk weetje: als je niet zwanger bent, is het ook een heerlijke massage om te ondergaan, in het bijzonder als vlak liggen (dus op de buik en/of rug) ongemakkelijk is. 

Enkele effecten van de Lomi Lomi Hapai op fysiek niveau:

 • De spierspanning en pijn in het lichaam, met name in schouders, rug en bekken zal afnemen
 • Je ademhaling wordt rustiger tijdens de massage en na de massage kan je beter slapen
 • Zowel jij als jouw ongeboren kindje ervaren een diep gevoel van ontspanning
 • Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en dat geldt zelfs voor die van je kindje
 • Het vrijkomen van endorfine en het minder aanmaken van stresshormonen
 • Het vermindert zwelling in handen, benen, enkels en voeten
 • De vitale energie zal weer meer gaan stromen

Hotstone massage

Het masseren met hete stenen is een eeuwenoude lichaamsbehandeling vanuit de gedachte dat ziel, lichaam en geest één zijn. Een hotstone massage zorgt ervoor dat het lichaam zich herstelt. Het helpt afvalstoffen af te voeren, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Deze massage wordt veelal gegeven met afgeronde basalt stenen. Ze hebben meestal een temperatuur van tussen de 45 °C en 50 °C. Deze stenen houden de warmte lang vast waardoor de warmte van de steen tijdens de massage goed in het lichaam kan trekken. Hierdoor werkt een hotstone massage dieper door in het spierweefsel. Dat geeft een extra ontspannende werking. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Het is effectief bij spierpijn, spierverstuikingen en spierspanningen. Het helpt ook bij een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten en menstruatiepijn.

Thaise kruidenstempelmassage

Een kruidenstempelmassage is een een combinatie van oosterse en westerse massage waarbij gebruik gemaakt wordt van warme kruidenstempels. De behandeling begint met een gezichtsreiniging. Daarna volgt het stempelen (en de massage) van de armen, de handen, gezicht, hals en decolleté. Wij masseren uitsluitend met puur natuur olie (aromatherapie).
Optioneel kan ook de rug worden gestempeld en gemasseerd.

Ontspanning, even een moment voor uzelf maar ook een pure verwennerij voor uw huid. De combinatie van warmte, kruiden en massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Voetmassage

Op gezonde voeten kunnen we langer doorlopen. Een voetmassage helpt tegen stress, geeft ontspanning en nieuwe energie. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Drukpunten in je voeten staan in verbinding met alle delen van het lichaam, zoals je organen, klieren en zenuwbanen. Door druk uit te oefenen op deze specifieke drukpunten, kun je klachten opsporen en het zelf genezend vermogen van het lichaam in werking zetten.

Een voetmassage kan verzachting en weldaad geven bij symptomen als: spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten van benen, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen. Maar ook zonder klachten zorgt een voetmassage voor totale ontspanning.

Door middel van voetmassage worden veel processen in je lichaam geactiveerd.

 • Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd.
 • De opname van energie en afvoer van de afgewerkte energie via de voeten verbetert.
 • De bloedcirculatie in de voeten, maar ook in de rest van het lichaam verbetert.
 • De afvoer van afvalstoffen verloopt beter.
 • Het lymfesysteem wordt gestimuleerd waardoor afvoer van overtollig weefselvocht wordt verbeterd.

Na een behandeling ervaar je verzachting en weldaad in je lichaam.