Massages

Wees lief voor jezelf en je lichaam, trakteer jezelf op een hoognodige massage.

Massage is al zo oud als de mensheid bestaat. We masseren automatisch al als we over een pijnlijke plek wrijven. Het is misschien wel de oudste vorm van medische behandeling en dat geeft het belang al aan. Een massage is verder een uitstekende manier om je lichaam en geest volledig te ontspannen en even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Weldadig en verfrissend, zowel fysiek als psychisch. Een massage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en verminderen. Door spierontspanning, verbetering van de lichaamsdoorbloeding, betere afvoer van afvalstoffen en betere aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar onze cellen. En door je lijf te laten masseren verbetert ook nog eens jouw hormoonhuishouding en bloeddruk.

Massage is een oude natuurlijke geneeswijze en is een geliefde methode om pijn te bestrijden en de spieren te ontspannen. Massages zijn in onze drukke maatschappij een aanrader. Het heeft zowel lichamelijk als geestelijk een positieve invloed.
Zeg nou zelf: dit zou je jezelf toch iedere maand moeten gunnen? Je werkt er hard genoeg voor. Tijd voor me-time.
Ga naar behandelingen en prijzen

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress.

De massage wordt uitgevoerd met strijken, wrijven, kloppen en kneden. De ademhaling wordt dieper, de spieren en pezen soepeler, het lichaam beter doorbloedt en er komt rust in het hoofd. Na de massage zitten mensen beter in hun vel.
We bieden deze massages aan voor 30 en 60 minuten.

Hotstonemassage

Het masseren met hete stenen is een eeuwenoude lichaamsbehandeling vanuit de gedachte dat ziel, lichaam en geest één zijn. Een hotstone massage zorgt ervoor dat het lichaam zich herstelt. Het helpt afvalstoffen af te voeren, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Deze massage wordt veelal gegeven met afgeronde basalt stenen. Ze hebben meestal een temperatuur van tussen de 45 °C en 50 °C. Deze stenen houden de warmte lang vast waardoor de warmte van de steen tijdens de massage goed in het lichaam kan trekken. Hierdoor werkt een hotstone massage dieper door in het spierweefsel. Dat geeft een extra ontspannende werking. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Het is effectief bij spierpijn, spierverstuikingen en spierspanningen. Het helpt ook bij een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten en menstruatiepijn.

Sportmassage

Een sportmassage is voor iedere sporter geschikt. Of je nou amateur bent of professional, met een sportmassage zijn je spieren weer sneller hersteld, zodat je weer optimaal kunt presteren.

Door de wrijving worden de spieren opgewarmd wat de bloedsomloop stimuleert. De bloedsomloop zorgt er op zijn beurt voor dat zuurstof beter getransporteerd wordt. Alle afvalstoffen worden beter afgevoerd en de stofwisseling wordt bevorderd. Hiermee wordt het herstel gestimuleerd. Dit maakt jou weer sneller klaar voor de volgende prestatie of inspanning.

Gespannen spieren door stress?
Dagelijkse inspanningen en/of stress op het werk of prive kunnen ook tot vermoeide, stramme en pijnlijke spieren zorgen.
Sportmassage zorgt ervoor dat de spieren meer ontspannen. Deze massage is dus ook geschikt voor alle pijnlijke spiergroepen van het lichaam.

Voetmassage

Op gezonde voeten kunnen we langer doorlopen. Een voetmassage helpt tegen stress, geeft ontspanning en nieuwe energie. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Drukpunten in je voeten staan in verbinding met alle delen van het lichaam, zoals je organen, klieren en zenuwbanen. Door druk uit te oefenen op deze specifieke drukpunten, kun je klachten opsporen en het zelf genezend vermogen van het lichaam in werking zetten.

Een voetmassage kan verzachting en weldaad geven bij symptomen als: spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten van benen, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen. Maar ook zonder klachten zorgt een voetmassage voor totale ontspanning.

Door middel van voetmassage worden veel processen in je lichaam geactiveerd.

  • Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd.
  • De opname van energie en afvoer van de afgewerkte energie via de voeten verbetert.
  • De bloedcirculatie in de voeten, maar ook in de rest van het lichaam verbetert.
  • De afvoer van afvalstoffen verloopt beter.
  • Het lymfesysteem wordt gestimuleerd waardoor afvoer van overtollig weefselvocht wordt verbeterd.

Na een behandeling ervaar je verzachting en weldaad in je lichaam.